Przepisy Basi

Roladki z kakao

Składniki:

  • 3 szklanki Mąki Basi Tortowej
  • 250 g masła w temp. pokojowej
  • 50 g drożdży
  • pół szklanki mleka
  • Pół łyżki cukru
  • 1 jajko
  • Pół szklanki kakao + pół kostki startego masła + cukier do posypania

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Tortowa Extra
Basia Mąka Tortowa Extra
Roladki z kakao

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać, połączyć z masłem. Mleko z cukrem lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże, dodać do mąki wymieszanej z masłem. Ciasto wyrobić, owinąć w ściereczkę, zanurzyć w zimnej wodzie na około 1 godzinę aż wypłynie na wierzch. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na grubość ½ cm. Wykrawać trójkąty. Każdy trójkąt posypać łyżką kakao, łyżką startego masła i łyżeczką cukru, zwinąć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na około 15-20 minut do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec na złoty kolor przez 20 minut.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.