Przepisy Basi

Pączki ptysiowe

Składniki:

3 szklanki Mąki Basi Extra Wypiek
2 szklanki wody
1 szklanka roztopionego masła
4 jaja
tłuszcz do smażenia

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Extra Wypiek
Basia Mąka Extra Wypiek
Pączki

Sposób przygotowania:

Do wrzącej wody z roztopionym masłem wsypać mąkę i mieszając dobrze zaparzyć. Po ostygnięciu wbijać po jednym jajku nadal mieszając, mieszać tak długo, aż ciasto będzie trzymać się łyżki. Na rozgrzany tłuszcz wykładać łyżką ciasto i smażyć. Po usmażeniu wyjmować pączki łyżką i odkładać na ręcznik papierowy do osączenia. Najlepiej podawać na ciepło z sosem czekoladowym lub owocowym. Można też tradycyjnie posypać pączki cukrem pudrem. Smacznego!

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.