Przepisy Basi

Koperty z nadzieniem

Składniki:

  • 250 g sera twarogowego
  • 250 g Mąki Basi Tortowej
  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • Ulubiona marmolada/dżem do nadzienia

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Tortowa Extra
Basia Mąka Tortowa Extra
Koperty z nadzieniem

Sposób przygotowania:

Ser zemleć, dodać mąkę, jajo, masło (lekko podgrzane ale nie roztopione) oraz sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć 1,5 łyżeczki nadzienia. Złożyć łapiąc dwa przeciwległe końce ciasta. Gotowe ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 20 minut na złoty kolor. Gotowe ciastka ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.