Przepisy Basi

Dyniowe Muffinki

Składniki:

  • 2 szklanki Mąki Basia Junior
  • 125 g masła
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200 g dyni (pokrojonej w kostkę)
  • 2 łyżki miodu
Dyniowe muffinki

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. W dużym rondelku dusić dynię do momentu aż zmięknie. Odstawić i ostudzić. Odsączyć. Do miski miksera przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, następnie dodać dynię. Masło roztopić i lekko przestudzić. Jajka wymieszać z mlekiem i wlać do naczynia z mąką. Dodać roztopione masło. Wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Piec ok. 30 min. Ostudzić na kratce.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.