Przepisy Basi

Domowa tortilla

Składniki:

  • 2 szklanki Mąki Basi Wrocławskiej
  • Pół łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki wody 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Wrocławska
Basia Mąka Wrocławska
tortilla

Sposób przygotowania:

W dużej misce wymieszać mąkę i sól. Dodać wodę i olej. Wyrobić na posypanym mąką blacie. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.Podzielić ciasto na osiem części. Każdą rozwałkować tak by otrzymać okrąg. Smażyć bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu po minutę z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.