Przepisy Basi

Ciasto czekoladowe z chilli

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
220 g masła
80g brązowego cukru
5 jajek
2 czubate łyżki Mąki Basi Tortowej
1/2 łyżeczki suszonych płatków chili
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Tortowa Extra
Basia Mąka Tortowa Extra
Czekoladowe z chili

Sposób przygotowania:

Czekoladę z masłem rozpuść w dużym rondlu. Dodać cukier cały czas mieszając, aż wszystkie składniki całkowicie się roztopią. Lekko przestudzić. Dodać proszek do pieczenia i płatki chili.
Jajka utrzeć na gęsty krem, pod koniec ubijania małymi porcjami dodawać mąkę. Cały czas mieszając powoli dodawać rozpuszczoną czekoladę. Gotowe ciasto wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w temp. 180°C. Smacznego!

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.