Przepisy Basi

Chleb z ziarnami

Składniki:

  • 150 g Mąki Basi z Pełnego Przemiału
  • 250 g Mąki Basi Extra Wypiek
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 g świeżych drożdży
  • 250 ml wody
  • 1 szklanka kostek lodu

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka z Pełnego Przemiału
Basia Mąka z Pełnego Przemiału
Chleb z ziarnami

Sposób przygotowania:

Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy do wyrośnięcia na 12- 18 godzin. Następnie przekładamy je do keksówki wysmarowanej oliwą i posypanej otrębami żytnimi. Chleb również smarujemy oliwą i posypujemy ulubionymi ziarnami: słonecznika, dyni, maku, otrębami. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia na około godzinę. Do rozgrzanego piekarnika wsypujemy kostki lodu. Wstawiamy chleb. Pieczemy około 10 minut w 230 C, a następnie kolejne 40 minut w 210 C. 

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.