Przepisy Basi

Chleb pszenny na zakwasie

Składniki:

  • 450 g Mąki Basi Extra Wypiek
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 300 g wody
  • 8 g świeżych drożdży
  • 200 g zakwasu pszennego 

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Extra Wypiek
Basia Mąka Extra Wypiek
Chleb na zakwasie

Sposób przygotowania:

Łączymy wszystkie składniki, powinniśmy otrzymać gęste ciasto. Odstawiamy je na około 1,5 godziny. Następnie przekładamy je do keksówki wysmarowanej oliwą i posypanej otrębami żytnimi. Chleb również smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia na około godzinę. Pieczemy około 40 minut w 210 C.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.