Przepisy Basi

Brioche z konfiturą

Składniki:

Zaczyn:
100 g Mąki Basi Extra Wypiek
50 g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
6 łyżek ciepłego mleka
Wymieszane dokładnie składniki pozostawiamy do wyrośnięcia.

Ciasto:
400 g Mąki Basi Extra Wypiek
50 g cukru pudru
10 g soli
400 g miękkiego masła
6 jajek

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Extra Wypiek
Basia Mąka Extra Wypiek
brioche z konfi

Sposób przygotowania:

Ulubiona konfitura
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodajemy kolejno jajka, a na końcu mąkę i cukier puder oraz zaczyn. Energicznie mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Dowolną formę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na każdy nakładamy odrobinę konfitury, formujemy okrągłe bułeczki i układamy je blisko siebie, żeby po upieczeniu można je było swobodnie odrywać. Pieczemy około 40 minut w 200ºC.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.