Przepisy Basi

Babka czekoladowa łaciata

Składniki:

500 g Basi Tortowej Extra
350 g cukru
250 g masła
4 jaja
¾ szklanki mleka lub śmietany
3 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady
Opakowanie proszku do pieczenia

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Tortowa Extra
Basia Mąka Tortowa Extra
Babka czekoladowa łaciata

Sposób przygotowania:

Ubić białka z 4 jaj. Masło utrzeć do białości, dodać 250 g cukru, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko oraz ubite białka. Rozdzielić ciasto na połowę i jedną z części zmieszać z kakao, rozpuszczoną czekoladą i pozostałą ilością cukru (100 g). Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy, najpierw warstwę jasną, następnie warstwę ciemną. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 1-1,5 godziny.

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.