Przepisy Basi

Aksamitne naleśniki

Składniki:

Na ciasto:
425 g (2 i pół szklanki) Mąki Basi Wrocławskiej
1 szklanka wody
½ szklanki wody gazowanej
Pół szklanki mleka
1 jajko
Szczypta soli
Łyżka oleju

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Mąka Wrocławska
Basia Mąka Wrocławska
ThinkstockPhotos-488720282

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki bez oleju należy wymieszać łyżką dokładnie w misce. Aby ciasto na naleśniki było aksamitne i gładkie, nie należy używać miksera, tylko sitko. Ciasto przecedzamy, a pozostałe grudki przecieramy przez sito. Na koniec dodajemy olej i smażymy naleśniki na suchej patelni. Smacznego :-)

Smacznego!

Powrót do listy przepisów

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.