Nasze Basie

Basia to mąka, która pomoże Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni…

Wiemy, że rodzaj mąki ma znaczenie – dlatego nasze Basie zostały przygotowane z myślą o pomaganiu w wyczarowywaniu najsmaczniejszych wypieków i dań.

Kompozycja gatunków zbóż została tak dobrana, aby zapewnić najlepszy efekt, za każdym razem gdy…

…gdy pieczesz ciasto Mąka Tortowa Extra

Puszyste ciasto to podstawa najsmaczniejszej babki i tortu.

Dzięki naszej propozycji będzie jeszcze bardziej puszyste, niż dotychczas. Jako jedni z niewielu posiadamy mąkę o tak niskim typie, który czyni tę mąkę wspaniale aksamitną.

Ten wariant dedykujemy do tworzenia idealnych wypieków, które zawsze będą puszyste, jak trzeba.

…gdy pieczesz ciasto Mąka Extra Wypiek

Marzysz o wyrośniętym cieście,
którego widok nikogo z domowników
nie pozostawi obojętnym?

Ten wariant to unikalna propozycja na polskim rynku. Efekt wypiekowy uzyskany dzięki naturalnym właściwościom, a nie sztucznym dodatkom. To wspaniały wariant do ciast drożdżowych, dzięki niemu ciasto zawsze wyrośnie tak jak trzeba.

Mąka Krupczatka

Przekonaj się jak smakują ciasta kruche z mąki Basia...

Basia Krupczatka to mąka najlepsza do ciast kruchych. Dzięki użyciu starannie dobranych odmian pszenic oraz optymalnej granulacji zapewnia, że Twoje wypieki będą udane.

…gdy pieczesz ciasto Basia Tortowa Orkiszowa

Pyszne wypieki w zdrowszym wydaniu...

Mąka Basia Tortowa Orkiszowa to idealna alternatywa dla tych, którzy dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków.

Produkowana w 100% z orkiszu, pradawnego zboża, którego ziarna są źródłem błonnika oraz mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B1.

…gdy przygotowujesz danie na ciepło Mąka Wrocławska

Wspomnienie chrupiących naleśników
i blask w oczach domowników to wystarczający powód…

…by angażować się kulinarnie. Właśnie z tych powodów stworzyliśmy wariant, który sprawi, że naleśniki zawsze będą się udawać i pozostaną chrupiące.

…gdy przygotowujesz danie na ciepło Mąka Poznańska

Czy robiąc pierogi martwisz się o to, czy wyjdą odpowiednio miękkie?

Nasza propozycja sprawi, że na pewno uzyskasz za każdym razem wspaniały efekt.

Ten wariant z pewnością pomoże Ci zapewnić elastyczność Twoim pierogom i kluskom.

…gdy przygotowujesz danie na ciepło Mąka na Pizzę Włoską

Smak prawdziwej włoskiej pizzy na wyciągnięcie ręki...

Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła... Tak, to pizza, najbardziej popularne danie kuchni włoskiej. We Włoszech do jej przygotowania używa się mąki "tipo 00", czyli o typie "00"

To propozycja dla wszystkich, którzy chcą wrócić do kulinarnych wspomnień ze swoich podróży.

…gdy szukasz zdrowszej alternatywy Mąka z Pełnego Przemiału

Niekiedy liczy się nie tylko smak,
ale i zachowanie zdrowej równowagi.

Ten wariant polecamy tym, którzy szukają w mące pełnego, naturalnego bogactwa prozdrowotnego Matki Ziemi. Jest to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych, witamin i błonnika, aby wzbogacić codzienne wypieki i dania.

…gdy szukasz zdrowszej alternatywy Mąka Żytnia

Bądź Fit :-)

To klasyczna mąka żytnia o naturalnie wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Jest idealna w zbilansowanej diecie, dzięki której możesz zachować smukłą sylwetkę na dłużej.

…gdy szukasz zdrowszej alternatywy Maka z Orkiszu

Ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem domowego pieczywa!

Mąka Basia z Orkiszu powstaje w 100% z czystego orkiszu.

Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Jego ziarna cechuje naturalne bogactwo białka, witamin z grupy B, błonnika oraz składników mineralnych.

Basia z Orkiszu idealnie nadaje się do codziennego wypieku domowego chleba, bułeczek i ciasteczek.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Wyłączenie obsługi plików cookies jest możliwe poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej. Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.